Ο αναπλ. εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ μιλάει στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Θα προσπαθήσω να βρω ευκαιρίες για την Ελλάδα στον ΟΟΣΑ και να τις εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Υπάρχουν και εκεί τελευταία φωνές κατά τις λιτότητας που δεν έχει αποτελέσματα και οδηγεί τους λαούς σε μεγαλύτερη εξαθλίωση»

Αυτά μας είπε το απόγευμα της Τετάρτης ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

γνωστός για την θορυβώδη πορεία του στην πολιτική Βαγγέλης Παπαχρήστου.

Ο –για την ακρίβεια αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ-πρώην βουλευτής Πρέβεζας έπινε τον καφέ του στη «Βιβλιοθήκη» του Κολωνακίου με την συζυγό του Χέϊζελ Ουίλιαμς και την Άντζελα Γκερέκου η οποία ήταν αγνώριστη με τα σε βαθύ μπλε μάτια της.

Ο κ.Παπαχρήστου μας είπε ότι δεν θα πάει να…ξεχαστεί στο Παρίσι για 5 χρόνια, όσο είναι η θητεία του, ούτε να παραμείνει σιωπηλός και απρόσιτος , όπως η προκάτοχός του Τίνα Μπιρμπίλη.

«Υπάρχουν θέματα στον ΟΟΣΑ που μπορεί να είναι ευκαιρίες για την Ελλάδα και αυτά στο μέτρο των δυνατοτήτων μας πρέπει να τα παλέψουμε. Εγώ θα έχω επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και αυτό να το πάρετε στα σοβαρά. Κάποτε που σας είπα ότι φεύγω από την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ μερικοί από σας δεν το πήρατε στα σοβαρά. Είδατε ότι τήρησα το λόγο μου» μας είπε ο κ.Παπαχρήστου.

Κατά τη σύντομη συνομιλία μας ο κ.Παπαχρήστου δεν έδειχνε καθόλου ενθουσιασμένος στο όνομα Μπιρμπίλη και κάποια στιγμή δεν κρατήθηκε και μας είπε:

«Αν είχαμε εύρυθμη λειτουργία στη χώρα τώρα στις 28 Μάη που έχει σπουδαία θέματα στον ΟΟΣΑ και θα είναι η κ.Μπιρμπίλη θα με καλούσαν για να ενημερωθώ αφού σε λίγες μέρες εγώ θα είμαι αναπληρωτής του κ.Πρεβελάκη, ο οποίος επίσης θα έπρεπε να είχε κληθεί. Έτσι ώστε να έχουμε πάρει τη σκυτάλη στις αρχές Ιουνίου που τελειώνει η θητεία της κ.Μπιρμπίλη. Αν είχαμε εύρυθμη λειτουργία αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει».

ΕΡΩΤ.Δεν σας κάλεσε κανείς;

ΑΠ.Οχι.

Για να δούμε τουλάχιστον αν θα κρατήσει το λόγο του , θα είναι παρών και στα ελληνικά ΜΜΕ και δεν θα εξαφανιστεί όπως η κ.Μπιρμπίλη.

Ο κ.Παπαχρήστου βρέθηκε στη φυλακή σε ηλικία 18 χρόνων επί Χούντας γιατί ήταν μέλος της αριστερής οργάνωσης «Αρης Βελουχιώτης». Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1989 λόγω της παραπομπής Ανδρέα Παπανδρέου,υποστήριξε πολύ το Γιώργο Παπανδρέου και όταν καταψήφισε το Μνημόνιο και διαγράφηκε παρέφρασε σε δήλωσή του τον Καβάφη λέγοντας:

«Αν δεν μπορείς να υπηρετήσεις την πολιτική ,τουλάχιστον μην την εξευτελίσεις…»

Ο ίδιος έκανε την έκπληξη στο Προεδρικό Μέγαρο όταν πήγε με τη συζυγό του στο Προεδρικό Μέγαρο και τράβηξε –λόγω του χρώματός της –τα φλας των φωτογράφων.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την έκπληξη με την επιλογή του αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι είναι οικονομολόγος με αξιόλογο «βιογραφικό».

Το αν θα το τιμήσει θα αξιολογηθεί στο τέλος. Ελπίζουμε όχι με το μηδενικό της Τίνας…

Keywords
Τυχαία Θέματα