Ντόχα: Ρεκόρ και νίκη για τον Κ.Φιλιππίδη

Άκρως επιβλητικό ήταν το ντεμπούτο του Κώστα Φιλιππίδη στη θερινή σεζόν.

Ο Έλληνας επικοντιστής επικράτησε του αγωνίσματος στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ντόχα σκαρφαλώνοντας μέχρι τα…5,82 μ. δείχνοντας από νωρίς πως και αυτή τη σεζόν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού το οποίο ήταν 5,80 μέτρα από τις 23 Αυγούστου 2012 και έδειξε πως σύντομα θα απειλήσει το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο είναι 5,83 μ. από το χειμώνα.

Δεύτερος

αναδείχθηκε ο Μάλτε Μορ ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,92 μ., ύψος που θα του έδινε τη νίκη και έμεινε στα 5,82 μ. έχοντας χειρότερος προσπάθειες από τον Έλληνα αθλητή.

Στην τρίτη θέση με 5,70 μ. έμεινε ο Ραφαέλ Χολζντέπε.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης Μπιορν Οττο, που την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να αγωνιστεί στον Αγώνα του Ζαππείου, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε τρεις άκυρες στα 5,70 μ. και καλύτερη προσπάθεια στα 5,50 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης συγκέντρωσε τους τέσσερις πρώτους πολύτιμους βαθμούς, στην πορεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην συνολική βαθμολογία. Ο επόμενος αγώνας για τον Φιλιππίδη είναι το ερχόμενο Σάββατο στο Ζάππειο ενώ το επόμενο Diamond League, στο οποίο θα πάρει μέρος είναι του Γιουτζίν την 1η Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα