Νταβούτογλου: Αδερφός μου ο Αβραμόπουλος αλλά…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“ Το είπα στο φίλο μου, θα έλεγα τον αδελφό μου Δημήτρη…”
Με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο αναφέρεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στον Ελληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Για καλό;
Όχι βέβαια!
Αμέσως μετά τις γλύκες σπεύδει να απειλήσει την Ελλάδα και την Κύπρο με πόλεμο,να εξομοιώσει το οικουμενικό Πατριαρχείο με τον…μουφτή Κομοτηνής και να αναλάβει την εκπροσώπηση

των μουσουλμάνων μεταναστών και νομίμων που ζουν στην Ελλάδα!
Δεν προλάβαμε να γράψουμε τις αράδες που διαβάσατε στο προηγούμενο σημείωμά μας με το όχι στο τζαμί χωρίς την Αγιά Σοφιά και για το “καπέλο” της Τουρκίας στο τζαμί του Βοτανικού και ήρθε η επιβεβαίωση των τουρκικών σχεδίων και προθέσεων δια στόματος Νταβούτογλου.
Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” λέει τα προαναφερόμενα.
Εκεί εξομοιώνει “τον Ελληνα Πατριάρχη” με το μουφτή, εκεί ομιλεί για “μουσουλμάνους Τούρκους, Έλληνες πολίτες” στη Θράκη και στη…Ρόδο,εκεί λέει ότι θα δώσει στα νησιά μας νερό από την Τουρκία για να βάλει στο χέρι το πετρέλαιο του Αιγαίου, ότι δεν θα αφήσει την Κύπρο να χρησιμοποιήσει τις πηγές ενέργειας για να “τιμωρήσει” τους Τουρκοκύπριους, δηλαδή να μην τις μοιραστεί μαζί τους.
Εκεί ερωτάται αν θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης και απαντά “Μπορεί. Γιατί όχι;”
Εννοείται ότι επαναλαμβάνει πως για την Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά επιθυμεί να ενωθούν Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρος και να γίνουν μια ζώνη σαν τη …Βαλτική για να εκμεταλλευτούν με φιλία και συνεργασία τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αιγαίου. Το επιχείρημά του είναι ότι η Τουρκία έχει τις μεγαλύτερες σε μήκος ακτές στη Μεσόγειο.
Άρα έχει δικαιώματα και έξω από το…Γιβραλτάρ λέμε εμείς.
Στην ίδια εφημερίδα αντικριστά έχει συνέντευξη ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βεβαιώνει ότι το τζαμί θα γίνει “γιατί είμαστε η τελευταία πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει”.
Όμως από τις απαντήσεις που δίνει για τα ελληνοτουρκικά δεν φαίνεται-ευτυχώς- να παρασύρεται από τις ανατολίτικες ρεβεράντζες Νταβούτογλου.
Εμμένει στις ελληνικές θέσεις και λέει οτι “δεν πρέπει να κάνει κανείς το λάθος να υποτιμήσει την Ελλάδα η οποία θα κινείται πάντα με ευαγγέλιο το Διεθνές Δίκαιο.
Για τη συνεργασία στο Αιγαίο προτάσσει τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας από τον Έβρο ως το Καστελόριζο και δεν θα ανεχθεί η Ελλάδα τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα”.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν χαρακτήρισε τον Νταβούτογλου ούτε αδελφό, ούτε καν φίλο. Τον αποκάλεσε απλώς “Αχμέτ”…

Keywords
Τυχαία Θέματα