Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά

Θετικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για την πορεία τις ελληνικής οικονομίας και τα όσα κατάφερε η κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. «Ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας», τόνισε.

«Πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

Για την κατάσταση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι «από απόψεως δημοσιονομικής

πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας». Όπως είπε, «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας, αυτό που υπολείπεται είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι «ένα μέρος εξ αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα θα αποφασιστεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2014».

Τέλος, ως προς την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Μάλιστα έκανε λόγο και για «ευκαιρίες» που πηγάζουν μέσα από την οικονομική κρίση.

Πηγή: fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα