«Νιώθουμε αδικημένοι…»

Μπορεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η διανομή μέρους από το πρωτογενές πλεόνασμα να προκάλεσε ενθουσιασμό, στις τάξεις ωστόσο αστυνομικών και πυροσβεστών κάθε άλλο παρά ενθουσιασμός υπάρχει.

Να σημειώσουμε πως η εφάπαξ κοινωνική ενίσχυση αφορά ένστολους με ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα, που λαμβάνουν λιγότερα από 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Η καταβολή του ποσού θα γίνει στις 9 Μαΐου του 2014 και αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ – χωρίς κρατήσεις και φόρους. Ολα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο,

προκάλεσαν την αντίδραση των συνδικαλιστικών ενώσεων, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να ζητά παράταση μίας εβδομάδας για τυχόν βελτιώσεις.

Το «ΜΑΡΣ» επικοινώνησε με συνδικαλιστές από την ΕΛ.ΑΣ. και το Π.Σ. και κατέγραψε τις αντιδράσεις τους.

Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

«Μετά τη δυσπιστία των συναδέλφων μου στις πολυετείς εξαγγελίες για απάλυνση των οικονομικών τους συνθηκών, μετά και την τεράστια γκάφα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τη μείωση των πενθημέρων, έρχονται οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την τόνωση του εισοδήματός μας με χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι πρέπει πρώτα να εισπράξουμε και μετά να πιστέψουμε. Για να μην ξεχνάμε, εμείς οι αστυνομικοί είμαστε ήδη στο όριο της φτώχειας…».

Δημήτρης Παδιώτης, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

«Η θέση μας είναι ότι το μοίρασμα του πλεονάσματος πρέπει να γίνει με το κριτήριο της αναλογικότητας, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Ταυτόχρονα, η απόφαση αυτή βάζει τους ένστολους στη μέση: π.χ. ένας αστυνομικός παντρεμένος, με περισσότερες υποχρεώσεις από έναν ανύπαντρο, δεν θα πάρει το εφάπαξ βοήθημα, κάτι που συνιστά μεγάλη αδικία. Πιστεύουμε η κυβέρνηση να εντοπίσει το πρόβλημα και να το διορθώσει».

Νίκος Αθάνατος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών

«Προφανώς και δεν υπάρχει ικανοποίηση, αν και κατανοούμε την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Το εφάπαξ ποσό που θα δοθεί δεν μας καλύπτει, καθώς εξαιρούνται πάρα πολλοί πυροσβέστες – περίπου 1.480 θα το πάρουν. Εφόσον, λοιπόν, δεν μπορούν να δοθούν χρήματα στο σύνολο των πυροσβεστών, ας διανεμηθεί το ποσό που έχει προϋπολογιστεί στα ασφαλιστικά μας ταμεία, που καταληστεύθηκαν από το PSI. Και κάτι ακόμα: το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίχτηκε μας δημιούργησε έντονο πρόβλημα. Οχι μόνο επειδή προσμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά κυρίως επειδή μας έθεσε στην ουσία αντιμέτωπους με άλλους κλάδους εργαζομένων που μας είδαν ως ευνοημένους, αν και ανήκουμε στα λαϊκά στρώματα και βρισκόμαστε δίπλα στους αγώνες κάθε εργατικής τάξης».

Κώστας Παπαδόπουλος

The post «Νιώθουμε αδικημένοι…» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα