Νικολόπουλος: Οι μεγάλες αποφάσεις θέλουν και μεγάλα «όχι»

«Οι μεγάλες αποφάσεις απαιτούν και τα μεγάλα “Όχι”». Με αυτή τη φράση θέλησε να δείξει τη στάση του στην ψηφοφορία της Τετάρτης για το μνημόνιο 3, ο Νίκος Νικολόπουλος.
Ο βουλευτής Αχαΐας σημείωσε πως θα πει όχι «στη νέα αιματοχυσία

του λαού».
Δήλωσε δε πως «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα της ελπίδας και της αξιοπρέπειας, κόντρα σε αυτό το ταχύτατα καταρρέων σύστημα» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στο τέλος θα επικρατήσουν οι αθώοι».
Παράλληλα, έκανε αναδρομή στη δράση του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
«Ξέρετε πως και σε αυτές τις εκλογές, εκλέχτηκα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και πως έδωσα σκληρή μάχη για να στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά και το πρόγραμμα ελπίδας και ανόρθωσης της Ελλάδας, που σύσσωμη η παράταξή μας και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πίστεψαν και ψήφισαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.
Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να αποδείξει πως «χωρίς περιστροφές και… περικοκλάδες, μιλώντας εξαρχής για εγκατάλειψη της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και άρα, για προδοσία του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, αλλά και της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, παραιτήθηκα από την θέση του Υφυπουργού».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας κατηγόρησε ευθέως το σύστημα της εξουσίας, καθώς όπως είπε «παίζει τα ρέστα του, προσπαθώντας να σωθεί από την κατάρρευση της διεφθαρμένης βασιλείας του, συμμετέχοντας ακόμα και σήμερα στο μοίρασμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως είναι δανεικά που δίνονται σε μια χρεοκοπημένη χώρα, εις βάρος των πολιτών της, που έχουν καταδικαστεί σε μια ασφυκτική, άδικη και αναποτελεσματική λιτότητα».
Επεσήμανε και πάλι τη δύναμη του λαού, για τον οποίο είπε πως «είναι τελικά, ο σύμμαχος των πολιτικής που αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν υπηρεσία και όχι σαν απολαβή και καταξίωση μιας κλειστής θράκας ατόμων».

Μάλιστα, έδωσε τη δική του απάντηση σε εκείνους, που όπως λέει, «ζητάνε την υπερψήφιση του νέου μνημονίου και των πιο σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόστηκαν ποτέ σε δημοκρατική και ελεύθερη ευρωπαϊκή χώρα».
Επικαλέστηκε λόγια του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τον Μάιο του 2011 διερωτιόταν: «Να συναινέσω σε τι; Σε αυτό που διαφωνώ; Σε αυτό που διαλύει τη χώρα μου; Σε αυτό που μας προκάλεσε τη μεγαλύτερη ύφεση από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα; Σε αυτό που ήδη απέτυχε και το ομολογούν οι πάντες; Σε αυτό ζητάνε συναίνεση; Συναίνεση σε τι; Στο λάθος, όπως λέει τώρα όλος ο ξένος τύπος; Είναι έγκλημα! Συναίνεση στο νεφελώδες, όπως λένε οι υπουργοί τους; Είναι επιπολαιότητα! Και, εν πάση περιπτώσει, που το βρήκαν ότι έχω υποχρέωση προσχώρησης στο λάθος; Αυτοί έχουν υποχρέωση να διορθώσουν το λάθος τους!».

Σχετικά άρθρα

Νικολόπουλος: Όχι σε νέο κόμμαΚοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νικολόπουλος;Νίκος Νικολόπουλος: Η Κυβέρνηση μας οδηγεί στην… “βουλγαροποίηση”

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα