Ποιοι είναι οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» από το νέο ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας των ακινήτων

Το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα αρχίσουν να πληρώνουν το καλοκαίρι 5 εκ. νοικοκυριά. Ο νέος ενιαίος φόρος έρχεται να αντικαταστήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας αλλά και το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρει πως για τον υπολογισμό του νέου φόρου θα αποτελέσουν αποτελέσουν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο έντυπο Ε9 μέχρι τις 30 Μαϊου του 2014. Η εκκαθάριση

του νέου φόρου θα γίνει τον Ιούνιο και πληρωμή του θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις. Να σημειωθεί πως η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Κερδισμένοι» θεωρούνται όσοι διατηρούν ακίνητα με αντικειμενική αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ αφού ο νέος φόρος θα φέρει μειώσεις στις φορολογικές τους επιβαρύνσεις, ωστόσο από την άλλη πλευρά στους φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία θα φέρει περισσότερους φόρους. Από τον εν λόγο φόρο απαλλάσσονται τα κτίσματα που προορίζονται για αγροτική χρήση, όπως αποθήκες και θερμοκήπια αλλά και κτίσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου στέγη.

Ωστόσο «χαμένοι» θεωρούνται οι φορολογούμενοι με μεσαία ακίνητη περιουσία και όσοι διαθέτουν καλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα και αδόμητα οικόπεδα, αφού θα κληθούν να καταβάλλουν περισσότερους φόρους. Παράλληλα θα επιβαρυνθούν και χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων τα οποία νομιμοποιήθηκαν το 2013, και αυτό γιατί οι επιφάνειες τω τακτοποιημένων χώρων θα πρέπει να δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες στην πργαματική τους κατάσταση στο Ε9.

The post Ποιοι είναι οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» από το νέο ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας των ακινήτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα