Νέες φωτιές ανάβει ο Γκρίλο

Σε συνέντυξή του στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt, ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος “5 Αστέρια” που έκανε τη μεγάλη έκπληξη στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας λαμβάνοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων και φέρνοντας τα πάνω κάτω στην πολιτική σκήνη της γείτονας χώρας, ανάβει καινούργιες φωτίες και πυροδοτεί νέες αντιδράσεις αφού δηλώνει πως “η Ιταλία είναι ήδη de facto εκτός ευρώ” και προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

μέσω του διαδικτύου με σκοπό να αποφασιστεί η παραμονή ή όχι της χώρας του στην ευρωζώνη.

Ο κ. Γκρίλο δηλώνει χαρακτηριστικά ότι ” οι βορειοευρωπαϊκές χώρες θα κρατήσουν την Ιταλία μόνο μέχρι να πάρουν πίσω τις επενδύσεις των τραπεζών τους σε ιταλικά ομόλογα. Έπειτα, θα μας πετάξουν σαν καυτή πατάτα” και προσθέτει διερωτώμενος “γιατί πλούτισε μόνο η Γερμανία;”. Ο ιδρυτής του κινήματος των “5 Αστέρων” εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το μέλοον της Ευρώπης αφού όπως είπε αυτή δεν έχει κοινή πολιτική όυτε για τη φορολόγηση ούτε για τη μετανάστευση ούτε για την πληροφόρηση αλλά δήλωσε ότι δεν είναι πολέμιός της απλά “είπα μόνο ότι θέλουμε να έχουμε ένα σχέδιο Β’ για την Ευρώπη».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ιταλός κωμικός εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, τον οποίο χαρακτηρίζει «δικηγόρο που κάνει αναγγελία πτώχευσης στο όνομα των τραπεζών», καθώς, όπως επισημαίνει, αντί να περιορίσει τους πλούσιους και το κράτος, επιβάλλει υψηλούς φόρους στους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα