Νέα σύσκεψη των αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την ενσωμάτωση νέων μέτρων για την περιόριση της ανεργίας και προστασίας ευπαθών ομάδων στο νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση στη Βουλή, ζητεί το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι ανάγκη να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεσή του

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Ιπποκράτους, στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν – σε συνεννόηση με την τρόικα

– μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία ως θετικές.
Παράλληλα υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που είναι γνωστό στο γενικό του πλαίσιο, αλλά οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστική σημασία.
Το νομοσχέδιο, προσθέτει, είναι η αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, τυχόν εστίαση της δημόσιας συζήτησης στην απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών – ερήμην του ΠΑΣΟΚ – τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να περιλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα.
«Το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να “βολεύει” στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό», σημειώνεται.
Ακόμη, εκτιμάται πως η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στις Βρυξέλλες θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και τις προοπτικές της ελληνικής κεντροαριστεράς.
Τέλος το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως ιστορικό λάθος την οποιαδήποτε αναδρομική ανοχή ή επιείκεια προς τη δικτατορία και ως ανόητη, προκλητική και ανίερη οποιαδήποτε σύγκριση της σημερινής οικονομικής κρίσης με το δικτατορικό καθεστώς. «Συμβάλλει στον εκφασισμό τη κοινωνίας όποιος ανοίγει ανιστόρητες συζητήσεις με δημαγωγικό και υπεραπλουστευτικό τρόπο», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα