Νέα παραίτηση στην Τουρκία – Αυξάνεται η πίεση στον Ερντογάν

Πονοκέφαλο προκαλούν στον Ερντογάν οι συνεχείς παραιτήσεις βουλευτών.

Πρόκειται για την πέμπτη παραίτηση βουλευτή του AKP

Μετά τους τρεις υπουργούς που δήλωσαν την παραίτησή τους, σήμερα ακόμα ένας βουλευτής, από το κυβερνών κόμμα Δικαιιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντάλ Καλκάν, υπέβαλε την παραίτησή του, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι [κάτι που μπορείς να διαχειριστείς] σαν να σου ανήκουν. Ειδικά ο κ. Ταγίπ Ερντογάν. Είναι κοινωνικές οντότητες που έχουν δημιουργηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους»,

σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καλκάν.

«Παραιτούμαι από το AKP και σου διαμηνύω πως ο κόσμος αλλάζει και οι άνθρωποί σου δεν είναι ανόητοι», συμπλήρωσε.

Πρόκειται για την πέμπτη παραίτηση βουλευτή του AKP κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται οι παραιτήσεις δύο ακόμα βουλευτών.

Οι τρεις βουλευτές είχαν παραπεμφθεί προς διαγραφή από την Πέμπτη από το Κεντρικό Εκτελεστικό Συμβούλιο της παράταξης, λόγω των «προφορικών και γραπτών δηλώσεών τους που στιγμάτιζαν το κόμμα και την κυβέρνηση».

Οι εξελίξεις της Παρασκευής έρχονται μία ημέρα μετά την πολύκροτη δήλωση του εισαγγελέα που είχε αναλάβει το δεύτερο γύρο ερευνών για το κυβερνητικό σκάνδαλο διαφθοράς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά από την υπόθεση και παρεμποδίστηκε στο έργο του.

Το «κατηγορώ» του πολύπειρου δικαστικού λειτουργού Μουαμέρ Ακάς, που παλαιότερα έχει χειρισθεί πλήθος δύσκολων υποθέσεων, όπως το σκάνδαλο Εργκενεκόν, ήταν βαρύ: «Στους υπόπτους επετράπη να αλλοιώσουν στοιχεία», αναφέρει ο σε γραπτή δήλωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση το βετεράνου εισαγγελέα ήλθε αφότου τουρκικά μέσα ενημέρωσης ουσιαστικά έφεραν το πολύκροτο σκάνδαλο στην «πόρτα» του οίκου Ερντογάν, με δημοσιεύματα του Τύπου να αναφέρουν πως ο υιός του πρωθυπουργού, Μπιλάλ Ερντογάν, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στόχος του («νεκρού» πλέον) δεύτερου γύρου των ερευνών.

The post Νέα παραίτηση στην Τουρκία – Αυξάνεται η πίεση στον Ερντογάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα