«Νέα μέτρα εκτός προβλέψεων σημαίνει αποτυχία»

Του Θοδωρή Δαφέρμου

«Η ύπαρξη και μόνο των ιδεών της Χ.Α. προσβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό» τονίζει για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής η βουλευτής της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο paraskhnio.gr. Η κ. Πατριανάκου σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

πιστεύει ότι «ήρθε η ώρα ισχυρής διαπραγμάτευσης για να μπούμε στην επόμενη ημέρα της Ελληνικής Οικονομίας« και στέλνει μήνυμα προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι «νέα μέτρα εκτός προβλέψεων σημαίνει αποτυχία».

Κυρία Πατριανάκου, οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να αποτελέσουν το «κύκνειο άσμα» του ακροδεξιού αυτού κόμματος;

Το «κύκνειο άσμα» ενός πολιτικού κόμματος σε μια ζώσα, λειτουργική και βιωματική Δημοκρατία, όπως η ελληνική, το γράφουν οι πολίτες.

Η οργανωμένη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά των ηγετικών στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση της δικαιοσύνης η οποία, με την αδέκαστη κρίση της, καλείται να αντιμετωπίσει δολοφονίες, φαινόμενα αυτοδικίας και υποκατάστασης του Νόμου και της Τάξης, από οργανωμένες ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν βίαια το ακραίο αξιακό τους «πιστεύω» επί των πολιτών, της κοινωνίας και εν τέλει της Δημοκρατίας.

Η Χ.Α. όμως, ως κόμμα με πολιτική επιρροή σε τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας πρέπει να αντιμετωπιστεί και πολιτικά. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα κοινωνικά και πολιτικά αίτια, που εκμεταλλεύτηκε μια ανύπαρκτη και απεχθής για το αξιακό μας σύστημα ιδεολογία ώστε να γίνει σημείο αναφοράς εν μέσω κρίσης.

Η ύπαρξη και μόνο των ιδεών της Χ.Α. προσβάλλει τον Ελληνικό πολιτισμό και τις διαχρονικές μας αξίες και έχουμε υποχρέωση με τη δύναμη της Δημοκρατίας να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό, να σβήσουμε τις σειρήνες του ολοκληρωτισμού, της βίας και του αυταρχισμού, που απειλούν να ξανακυλήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη στις σκοτεινότερες στιγμές της Ιστορίας τους.

Η εικόνα της κυβέρνησης πιστεύετε ότι ενισχύεται μετά τους χειρισμούς της σε αυτή την υπόθεση; Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα ώστε η ΝΔ να καταφέρει να «επαναπατρίσει» όλους εκείνους τους ψηφοφόρους της που προτίμησαν να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή;

Η ορθή λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών ωφελεί πρωτευόντως την Πολιτεία και την κοινωνία και πιστώνεται στα θετικά της Κυβέρνησης. Αδικεί όμως την προσπάθεια η υπόνοια ότι η πολιτική βούληση που έδειξε η Κυβέρνηση έχει ωφελιμιστικούς κομματικούς σκοπούς.

Η απομάκρυνση των ψηφοφόρων ή εν δυνάμει ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής για να συντελεστεί δεν αρκεί η απονομιμοποίησή της αλλά η εξάλειψη των αιτίων που οδήγησε πολίτες απελπισμένους ή οργισμένους να την επιλέξουν ως φορέα έκφρασης των συναισθημάτων τους και εκδήλωσης της απορριπτικής πολιτικής τους στάσης.

Κύρια Πατριανάκου, συμφωνείτε με την θεωρία των δύο άκρων που διατυπώθηκε από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη και υιοθετήθηκε από μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας;

Αν από τη μια μεριά είναι η βία και από την άλλη η Δημοκρατική λειτουργία θα μπορούσα να προσεγγίσω τη θεωρία των δύο άκρων.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Α’ Συνέδριο της Χαλκιδικής είχε τονίσει ότι, όταν ένας λαός δεν μπορεί να πετύχει κοινωνική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της δημοκρατίας, κλονίζεται η εμπιστοσύνη του στην Ιδέα της δημοκρατίας και τότε κερδίζει έδαφος η προπαγάνδα των ολοκληρωτικών κινημάτων.

Ζούμε σε μια περίοδο που η αντιμετώπιση της κρίσης κλόνισε την κοινωνική δικαιοσύνη, άρα το ήπιο πολιτικό κλίμα, ο δημοκρατικός διάλογος και η συνεργασία του πολιτικού κόσμου, είναι ζητούμενο περισσότερο από ποτέ.

Κάναμε δεκαετίες να σβήσουμε τις σκιές του εθνικού διχασμού. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Στερήθηκε η νέα γενιά το δικαίωμα να ονειρεύεται, ας μην της φυτέψουμε και εφιάλτες.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, η επίτευξή του θα χρειαστεί νέα μέτρα;

Ο προϋπολογισμός του 2013 εκτελείται σύμφωνα με τις προβλέψεις και επιτυγχάνεται μικρό αλλά υπαρκτό πρωτογενές πλεόνασμα. Η κατάσταση της οικονομίας σταθεροποιείται και η ύφεση αρχίζει να αντιστρέφεται. Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014 στοχεύει σε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δις με κέντρο βάρους την πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών και ταυτόχρονα είσοδο στον κύκλο της ανάπτυξης. Είναι ένας προϋπολογισμός που αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο για την Κυβέρνηση τους επόμενους μήνες με τους εταίρους και τους δανειστές μας στην κατεύθυνση αναθεώρησης και αναδιάταξης του δημοσίου χρέους.

Ήρθε η ώρα ισχυρής διαπραγμάτευσης για να μπούμε στην επόμενη ημέρα της Ελληνικής Οικονομίας. Χωρίς ετεροκαθοριζόμενες μνημονιακές δεσμεύσεις. Χωρίς δανειστές που επιβάλλουν όρους. Με την οικονομία να έχει σταθεί στα πόδια της και τη χώρα να χαράζει εθνική στρατηγική με αυτοπεποίθηση, ισχυρή εμπειρία και γνώση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα μπορέσει να υποστηρίξει και να ψηφίσει νέα μέτρα;

Νέα μέτρα εκτός προβλέψεων σημαίνει αποτυχία. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει αντοχή για άλλες αποτυχημένες επιλογές ή αστοχίες. Μην ξεχνάμε ότι η καθολική αποτυχία των Προϋπολογισμών του 2010 και 2011 οδήγησαν τη χώρα σε διεθνή αναξιοπιστία και τον λαό στην ανάληψη δυσβάστακτων βαρών στα οποία δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει την Κυβέρνηση και επιδιώκει στενότερη συνεργασία με τα στελέχη της. Είναι έτοιμη να ψηφίσει μέτρα ανάπτυξης, μέτρα κοινωνικά δίκαια, μέτρα σταδιακής αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής.

The post «Νέα μέτρα εκτός προβλέψεων σημαίνει αποτυχία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα