Νέα επιδείνωση του καιρού – έρχονται και χιόνια

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μερος της χώρας και για σήμερα Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, χίονια στα ορεινά και νοτιάδες που θα φτάνουν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Ειδικότερα από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου σε όλη τη χώρα με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά αρχικά πάνω από τα 1200μ στα βόρεια και 1400 με 1500 στα

κεντρικά και νότια. Το μεσημέρι καθώς η χώρα θα μπει στον θερμό τομέα της διαταραχής, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανεβούν πρόσκαιρα κατά 200-300μ αλλά το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα αρχίσει να χιονίζει ακόμα και στις μεγάλες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά προς νότο από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές και αργότερα βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7-8 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και αργότερα νότιες διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Αττική

Άστατο καιρό με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες και από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.

Διαβάστε ακόμα…. Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από την καταρρακτώδη βροχή (ΒΙΝΤΕΟ)

The post Νέα επιδείνωση του καιρού – έρχονται και χιόνια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα