Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή τους συνάντηση, στον απόηχο της απόφασης του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε παραπομπή του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά την αντίθετη θέση της Συγκλήτου.

Να σημειωθεί ότι

εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Παράλληλα, αναμένονται και οι αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου.

Εν τω μεταξύ, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «κλίμα εκφοβισμού και διώξεων».

Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρύτανη ΑΠΘ και προεδρεύων της Συνόδου, Γ. Μυλόπουλο, τον πρύτανη Χαροκοπείου, Δ. Αναγνωστόπουλο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Π. Τσάρτα, οι πρυτάνεις χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή» την απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι επιμένει «στον ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη, όσο και επικίνδυνο για την ομαλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων».

«Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης», υπογραμμίζουν οι πρυτάνεις.

Εκτιμούν επίσης ότι η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ «επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μέτρου της διαθεσιμότητας».

Τέλος ζητούν την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και τη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.

The post Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα