“Ναυάγιο” η αγορά νησιού από εμίρη του Κατάρ

Σε ναυάγιο οδηγείται, σύμφωνα με ρεπορτάζ, της εφημερίδας Δημοκρατία, η αγορά ενός ελληνικού νησιού από εμίρη του Κατάρ. Απ’ ότι φαίνεται εμπόδιο για μια ακόμα φορά στέκεται η ελληνική γραφειοκρατία, η οποία αποτρέπει τον εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, από το να αγοράσει το νησί Οξυά στο Ιόνιο, έκτασης περίπου 1.236 στρέμματα.

Ο εμίρης και οι συνεργάτες του τον τελευταίο χρόνο έχουν ζήσει στο “πετσί” τους, όταν έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά του συγκεκριμένου νησιού, τι θα πει

ελληνική γραφειοκρατία.

Αποκορύφωμα, η καθυστέρηση από την αρμόδια πολεοδομία να προχωρήσει τις σχετικές διατυπώσεις της αγοραπωλησίας επειδή ο αρμόδιος υπάλληλος για την προώθηση των διαδικασιών αυτών επικαλούταν “φόρτο εργασίας”. Έτσι η αγορά του εμίρη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να στρέφει αλλού τις επενδυτικές του δραστηριότητες.

Η συμφωνία για την αγορά του νησιού έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο όταν ο εμίρης συμφώνησε για την απόκτηση του με με οικογένεια Ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας, με κόστος το οποίο ανήλθε στα 5.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμίρης του Κατάρ επέλεξε το νησάκι Οξυά με σκοπό να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο για κρίσους.

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας για την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκπρόσωποι του εμίρη, φαίνεται να είπαν “μείνετε να κοιτάτε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους…”. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Εμίρης του Κατάρ είχε αποφασίσει να προχωρήσει και σε άλλες αγορές νησιών του Ιονίου…

Keywords
Τυχαία Θέματα