Ναύτης παρέμεινε ζωντανός για τρεις μέρες σε βυθισμένο πλοίο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επέζησε ως εκ θαύματος στα παγωμένα νερά του πλοίου

Όταν ακούμε για ναυάγιο ο νους μας πάει στην ταινία « Τιτανικός». Σας υπενθυμίζουμε όμως ότι εκεί δεν σώθηκε κανείς από τους επιβάτες, ενώ στην ιστορία που ακολουθεί ο ναύτης του πλοίου παρέμεινε ζωντανός επί τρεις ημέρες μέσα στο βυθισμένο πλοίο και στα παγωμένα νερά.

Πρόκειται για έναν Νιγηριανό άντρα, ο οποίος ήταν ναύτης σε ένα πλοίο που βυθίστηκε τον Ιούνιο ανοικτά της Νιγηρίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Όταν, μετά από 60 ώρες, οι αρχές

σταμάτησαν την έρευνα για επιζώντες, οι δύτες βούτηξαν στο ναυάγιο για να ανασύρουν τις εγκλωβισμένες σωρούς τον νεκρών επιβατών.

Τότε, φτάνοντας στον σκελετό του πλοίου σε βάθος 30 μέτρων, εντόπισαν έκπληκτοι έναν ζωντανό άνδρα να τους γνέφει απεγνωσμένα μέσα στο ναυάγιο.

Ο Χάρισον Όκενε ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, γιατί εγκλωβίστηκε σε ένα κενό αέρος και επέζησε τρεις μέρες στα παγωμένα νερά- και σε βάθος που ακόμα και οι δύτες θεωρούν επικίνδυνο- πίνοντας λίγες σταγόνες αναψυκτικού από ένα κουτάκι που επέπλεε δίπλα του.

Όταν ο Όκενε ανέβηκε στην επιφάνεια, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με υποθερμία ενώ πέρασε άλλες 60 ώρες στον θάλαμο αποσυμπίεσης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι- από όλη αυτή την απίστευτη εμπειρία του- δεν θα ξεχάσει ποτέ τον θόρυβο που έκαναν τα ψάρια όταν «τσιμπούσαν» και έτρωγαν τις σωρούς των άλλων επιβατών.

Η διάσωσή του χαρακτηρίστηκε «φαινόμενο» και σήμερα οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο της στιγμής που οι δύτες τον εντοπίζουν ζωντανό.

The post Ναύτης παρέμεινε ζωντανός για τρεις μέρες σε βυθισμένο πλοίο! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα