Να τους πάρουν σπίτι τους!

Του Αβέρκιου Λουδάρου, [email protected]

Λένε κάποιοι ότι οι ποιητές είναι αλαφροΐσκιωτοι και ότι δεν πρέπει να τους λέμε ποτέ όχι, γιατί τους χρειαζόμαστε, μαζί με την τρέλα τους φυσικά. Ελα, όμως, που η καθ’ ημάς Αριστερά δεν σεβάστηκε ούτε αυτόν τον κανόνα που έχουν επιβάλει οι αδαείς και οι απνευμάτιστοι, από τους οποίους ουδείς ζητάει να ξέρουν τι σημαίνει ποίηση. Και ξέρετε γιατί οι εκπρόσωποι αυτής της Αριστεράς επιτέθηκαν στην ποιήτρια Κική Δημουλά που είπε ότι δεν αντέχει άλλο τους μετανάστες

στην Κυψέλη; Γιατί δεν τη θεωρούν μέρος του καρκινώματός τους.

Οχι, φίλοι και φίλες, δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω αυτήν την κατάντια, ούτε να κρύψω κάτω από το χαλί ένα πρόβλημα. Μιλώ για πρώτη φορά σε πρώτο πρόσωπο για να αναλάβω πλήρως την ευθύνη για την άποψή μου, ότι η Αριστερά, αυτή η Αριστερά, αποτελεί καρκίνωμα και έχει πολλές και βαριές ευθύνες για τις νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή.

Χωρίζει τον λαό σε ημέτερους και υμετέρους. Ούτε τους ανθρώπους της Τέχνης δεν σέβεται αυτή η Αριστερά, όταν δεν στρατεύονται κάτω από τις σημαίες της. Θα μπορούσα να πω ότι οι ψευτοεπαναστάτες είναι τίμιοι, υπό μία προϋπόθεση. Να φιλοξενήσουν ο καθένας από ένα μετανάστη στο σπίτι του. Οχι να τους κρύβουν στη Νομική, στα πάρκα και στις πλατείες. Στο σπίτι τους, να τρώνε το φαΐ τους, να κοιμούνται στο κρεβάτι τους και να τους χαρτζιλικώνουν. Τότε θα πάρω πίσω τα περί καρκινώματος και τα άλλα περί ψευτοεπαναστατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα