Να μείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Μετάλλου και οι εκπρόσωποι σωματείων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησαν την Πέμπτη, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των ναυπηγείων σε λειτουργία με οποιονδήποτε τρόπο.

Μάλιστα, έφεραν στο προσκήνιο πάλι το αίτημά τους για δημιουργία «ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα» και τόνισαν ότι αν διακοπεί η λειτουργία τους θα μείνουν άνεργοι άλλοι 15.000 εργαζόμενοι.

Ο Γιάννης Στεφανόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, τόνισε ότι «από τους κάποτε 4.500 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

έχουν απομείνει 2.500», με αποτέλεσμα η εκ περιτροπής εργασία μια φορά την εβδομάδα που έχει επιβληθεί από τη διοίκηση, να έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην ανέχεια. Επιπλέον, τόνισε πως η υπολειτουργία των ναυπηγείων, έχει σοβαρές επιπτώσεις, διότι σκουριάζει πολεμικό υλικό, υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

Ο Θανάσης Δανούσης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, είπε ακόμα: «Δεν μας ενδιαφέρει αν η γάτα είναι μαύρη ή άσπρη αρκεί να πιάνει ποντίκια».

Τέλος, , οι εκπρόσωποι τόνισαν ότι δεν τους απασχολεί αν τα ναυπηγεία ανήκουν στο Δημόσιο ή σε ιδιώτες, αρκεί να παραμείνουν ανοιχτά και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα