Να και κάτι που ικανοποίησε την τρόικα

Κλιμάκιο της τρόικας επισκέφθηκε την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υλοποιούνται οι στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεών του. Στο κέντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ζήτημα της εκδίκασης των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων και δήλωσε ικανοποιημένη για την πορεία της εκδίκασης των υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς συναντήθηκε με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των 42.000 δικηγόρων, όπως και η αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων. Ακόμα, σε συζήτηση τέθηκε η πορεία του προγράμματος εφαρμογής της «Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης» (e-justice Action Plan), για την πορεία του οποίου το κλιμάκιο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η σύνταξη του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τη συνένωση των Ειρηνοδικείων της χώρας και ότι εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι δύο βουλευτικές εκλογές η συνένωση των Ειρηνοδικείων θα είχε ολοκληρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα