«Να φέρουμε τον πολίτη στην πρώτη γραμμή μέσα από το κόμμα»

Συνέντευξη στον Δημ. Γιαννακόπουλο

Την ευρεία αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ ανά την Ελλάδα θέτει ως προτεραιότητα ο βουλευτής και υποψήφιος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Μανώλης Κεφαλογιάννης. Εξηγεί ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός θα πρέπει να στελεχώνεται από ανθρώπους ικανούς που συμμερίζονται τις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και το κυβερνητικό πρόγραμμα , ενώ ξεκαθαρίζει

ότι στη Νέα Δημοκρατία «τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας» δεν χωρούν καπετανάτα. Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής :

Με ποιες προτάσεις κατεβαίνετε υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ;
Η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Χωρας και αποτελεί την Φιλελεύθερη Πατριωτική Παράταξη της Ελλάδας που πέτυχε το 1974 μαζί με τον ελληνικό λαό, την εθνική συμφιλίωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών μας θεσμών. Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να μετασχηματισθεί σε μια πολιτική κοινότητα άμεσης συμμετοχής των Πολιτών στα κομματικά δρώμενα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μέσω μιας ευρείας αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των κομματικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα και μέσω της καθιέρωσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μελή της, με τη χρήση των μέσων της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σε ποια οργανωτική βάση θα πρέπει να λειτουργεί η Νέα Δημοκρατία ανά την Ελλάδα με δεδομένο ότι έχει 800.000 εγγεγραμμένα μέλη αλλά υποτυπώδη λειτουργία , ακόμη και σε κεντρικό επίπεδο;
Η οργανωτική βάση υπάρχει. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες έχουν αποστασιοποιηθεί από τη πολιτική και όχι άδικα. Χωρίς όμως τη συμμετοχή των πολιτών καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να επιτύχει στο έργο της. Ιδιαίτερα στη παρούσα συγκύρια όπου διακυβεύονται μέγιστα εθνικά συμφέροντα και που χρειάζεται ένας πανεθνικός συναγερμός για να βγούμε από τις συμπληγάδες της ύφεσης και της υπανάπτυξης απαιτείται η στράτευση και συμμετοχή όλων. Επομένως μέσα από τη κομματική οργάνωση πρέπει να φέρουμε πάλι τον πολίτη στη πρώτη γραμμή με αμφίδρομη επικοινωνία ζητώντας τη γνώμη του για όλα τα κρίσιμα θέματα. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχτεί χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και αμφίδρομης πληροφόρησης.

Πώς προτίθεσθε να αποκαταστήσετε τις σχέσεις του κόμματος σας με τον ανεξάρτητο συνδικαλιστικό του βραχίονα, τη ΔΑΚΕ, οι οποίες διέρχονται περίοδο βαθύτατης δοκιμασίας;
Με διάλογο και με βάση την αρχή ότι σε ένα μεγάλο κόμμα δεν μπορεί να υπάρχουν «καπετανάτα» αλλά όλοι πρέπει να συντάσσονται με τις καταστατικές αρχές του κόμματος και να διαλέγονται μέσα στα κομματικά όργανα, ακολουθώντας τις αποφάσεις τους.

Ο αδιαμόρφωτος ακόμη κυβερνητικός μηχανισμός , θα πρέπει να πλαισιωθεί με στελέχη από το κόμμα και σε ποιο επίπεδο;
Ο κυβερνητικός μηχανισμός πρέπει σε κάθε περίπτωση να στελεχώνεται από ικανούς ανθρώπους, που συμμερίζονται τις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και αποδέχονται το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές στι

Keywords
Τυχαία Θέματα