Ν. Κακλαμάνης: «Ο κ. Στουρνάρας είναι καλός οικονομολόγος, αλλά δεν ξέρει από φορολογικά»

Εκτίμηση Νικήτα Κακλαμάνη για τριπλές εκλογές τον Μάιο

Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την υπερφορολόγηση έριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον BHMA FM, μίλησε για την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές, για την τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή

για τα φάρμακα άλλα και για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας άνθρωπος που είναι καλός οικονομολόγος, στη μακροοικονομία. Δεν ξέρει φορολογικά», είπε ο βουλευτής της ΝΔ για τον υπουργό Οικονομικών και υπενθύμισε ότι «ότι τρεις μέρες πριν, που πήγε ο πρωθυπουργός στη Γερμανία, είπε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που είπε ο κ. Στουρνάρας. Ότι έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ μας. Όταν έχει γίνει αυτό, πώς να πεις τέτοιο πράγμα; Είναι απαράδεκτο… Όταν ο κ. Πρετεντέρης λέει για μειώσεις μισθών και (ο κ. Στουρνάρας) λέει «εγώ να δείτε τι έχω χάσει», με συγχωρείτε πολύ, αλλά εκείνη τη στιγμή πιάνεις την τηλεόραση και την πετάς να σπάσει! Την πετάς από το παράθυρο! Σχήμα λόγου, αλλά…».

Για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «η τακτική που ακολούθησαν οι συνάδελφοί μου, εκτιμώ ότι μάλλον είναι λάθος. Αν κάνεις απεργία στο πρωινό σου ωράριο για μια εβδομάδα στον ΕΟΠΥΥ, ε, διάολε, κάνεις απεργία για μια εβδομάδα και στα απογευματινά σου ιατρεία». «Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας πρέπει να γίνουν, αλλά δεν μπορούν να γίνονται κάτω από αυτές τις εντάσεις και το συγκρουσιακό κλίμα. Καμία μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν αυτοί που καλούνται να την υλοποιήσουν είναι απέναντι. Νομίζω, λοιπόν, ότι το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να εκτονωθεί τουλάχιστον λεκτικά η κατάσταση και από Δευτέρα να το ξαναδούμε», σημείωσε.

«Με τη φιλοσοφία του μέτρου συμφωνώ, αλλά με τρεις προϋποθέσεις, για να μη λοξοδρομήσει», ανέφερε σχετικά με την τροπολογία για τα φάρμακα και πρόσθεσε «πρώτη, να παρουσιαστεί πλάνο. Δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει, ότι δεν θα λείψουν φάρμακα από την αγορά. Δεύτερη, ότι το πλάνο έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό που λατρεύει ο κ. Γεωργιάδης, τον κ. Στουρνάρα, για να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Δεν έχω κανένα φίλο βιομήχανο, αλλά θα είναι κρίμα λόγω ανταγωνισμού να κλείσουν οι ελληνικές εταιρείες, να μείνουν 10.000 άνεργοι και να χάσει το κράτος το ΦΠΑ που εισπράττει. Και τρίτη, στην οποία δίνω πολύ μεγάλη σημασία και το υπαινίχθηκε με πολύ σοβαρότητα ο πρόεδρος του ΕΟΦ, είναι η άμεση στελέχωση του ΕΟΦ, γιατί είναι υποστελεχωμένος, με επιστημονικό προσωπικό, για να ελέγχει τα φάρμακα που έρχονται από την Ινδία και το Πακιστάν. Πιστεύω ότι το υπουργείο Υγείας έχει πλάνο που τα διασφαλίζει όλα αυτά. Δεν παρουσιάστηκε, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει και σωστά ήρθε τότε η τροπολογία».

Για τους πλειστηριασμούς σχολίασε ότι «από την Τρίτη, μπαίνουμε σε ένα καυτό 15νθήμερο. Την Τρίτη ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και ψηφίζεται το Σάββατο. Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η πρόταση που έχει έρθει από τον συνάδελφό μου, τον κ. Παυλόπουλο, εδώ και τρεις μήνες, είναι η καλύτερη λύση. Ότι η πρώτη κατοικία διασφαλίζεται και προστατεύεται για όλους τους Έλληνες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να νομοθετηθεί και να δοθεί δικαίωμα στην τράπεζα από την οποία έχεις πάρει το δάνειο ότι, αν κρύβεις άλλα περιουσιακά στοιχεία και κρύβεσαι πίσω από τη γενική διάταξη που έγινε για να προστατευθούν οι φτωχοί και είναι διάταξη που πρώτος την έκανε ο Κ. Καραμανλής το Σεπτέμβριο του 2009 και την ανανέωσε η Λ. Κατσέλη, η τράπεζα να έχει το δικαίωμα να σου πάρει όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να διασφαλίζεται μόνο η πρώτη κατοικία»

Τέλος, για τις δικές του βλέψεις για το Δήμο Αθηναίων, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα και το επαναλαμβάνω (ότι θα είμαι υποψήφιος)».

Ενώ μιλώντας για τον Δήμαρχο Αθηναίων είπε: «Όσο για τον κ. Καμίνη, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και στην ελπίδα και στο να διαχειρίζεται τις ελπίδες του να διαχειρίζεται τη φιλοδοξία του όπως νομίζει. Το να του ευχηθώ καλή επιτυχία, θα ήταν φαρισαϊσμός. Διάβασα, όμως, την απομαγνητοφώνηση συνέντευξής του και δεν τόλμησε να πει ότι έχει κάνει έργο, διότι δεν έχει να μου το δείξει. Είπε ότι έχει βάλει τα θεμέλια αυτά τα 3,5 χρόνια και ότι θέλει να συνεχίσει. Ε, όταν έρθει η ώρα, θα βρούμε και τι θεμέλια έχει βάλει. Από εκεί και πέρα, να σας κάνω μια πρόβλεψη: πέρα από τις υποψηφιότητες για τις οποίες έχει γίνει αναφορά, επειδή, κατά την άποψή μου, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το Μάιο να πάμε σε τριπλές εκλογές, θα δείτε ότι θα αποσυρθούν από μόνες τους. Εννοώ και τον κ. Κασιδιάρη και άλλους. Και στα του οίκου μου, σας έχω πει κατ’ επανάληψη ότι εάν υπάρξουν τριπλές εκλογές, ενδεχομένως θα προτιμήσω να προσπαθήσω να επανεκλεγώ στο Κοινοβούλιο. Επομένως, είναι λίγο πρόωρο να λέμε τέτοια πράγματα. Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, ισχύει ό,τι σας έχω πει».

The post Ν. Κακλαμάνης: «Ο κ. Στουρνάρας είναι καλός οικονομολόγος, αλλά δεν ξέρει από φορολογικά» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα