Μονοπωλούν το ενδιαφέρον της G20 οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη

Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και η οικονομία των ΗΠΑ, είναι τα δύο θέματα που μονοπωλούν την ατζέντα της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το «Βήμα» και το πρακτορείο Reuters, αυτό που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τη Σύνοδο, είναι το θέμα των νομισματικών πολιτικών, ειδικά οι προθέσεις της Fed και τα σχέδια της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας. Επίσης θα συζητηθεί και ο κίνδυνος για δεύτερο γύρο στη χρηματοπιστωτική κρίση της ζώνης του ευρώ, εάν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις για χρηματοδότηση της οικονομίας από την ΕΚΤ.

Επιπρόσθετα, κομβικής σημασίας θέμα, θα αποτελέσει και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Κινάς, καθώς η επιβράδυνση της ανάπτυξης στη χώρα επιδρά συνολικά στο παγκόσμιο εμπόριο. Η G20 αναμένεται να διατυπώσει συστάσεις για τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα και των επενδύσεων στην Γερμανία, δηλαδή στις πλεονασματικές οικονομίες, καθώς και μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις ελλειμματικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα