Μόνο μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει τα περί «μακεδονικής» και «τουρκικής» μειονότητας στη χώρα, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για μια απόπειρα κατασκευής μιας ψευδούς κατάστασης και η καλύτερη απάντηση είναι η παρουσίαση της ελληνικής πραγματικότητας».

«Δεν τα καταφέρνουν περιθωριακές ομάδες να γκετοποιήσουν μερίδα της

ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Δελαβέκουρας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα εφαρμόζει με συνέπεια τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα ήταν χρήσιμο για τις γειτονικές μας χώρες «να παρακολουθήσουν το ελληνικό πρότυπο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ανακίνηση που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο του θέματος αναστολής της άδειας που έχει δοθεί στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ταξιδεύουν χωρίς βίζες, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως στην πράξη «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», υπενθύμισε, όμως, ότι «η Ελλάδα στήριξε το αίτημα των γειτόνων μας να ενταχθούν σε καθεστώς που δεν απαιτεί θεωρήσεις, διότι πιστεύει, ότι πρέπει να παρέχεται στους ανθρώπους η δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα