«Μηχανή» επίκαιρων ερωτήσεων ο Νικολόπουλος…

Ο κοινοβουλευτισμός στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και γελοιοποιηθεί στα μάτια των πολιτών. Οι περισσότερες εικόνες που βλέπουμε να προβάλλονται από τα ΜΜΕ αφορούν πρωτίστως αψιμαχίες, θεατρινισμούς και «λαϊκίστικες κορώνες» μεταξύ των βουλευτών.

Είναι αυτή όμως η μοναδική πλευρά του κοινοβουλίου; Πρώτος σε ερωτήσεις αναδεικνύεται ο Ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος με 915, δεύτερη έρχεται η βουλευτής

Σερρών των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά με 721, τρίτος ακολουθεί ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Ελευθέριος Αυγενάκης με 705.
Στην κατηγορία των αναφορών πάλι πρώτος έρχεται ο πολύ δραστήριος Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλοςμε 1786, δεύτερος είναι ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεκέρογλου με 359 και τρίτος έρχεται ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Ελευθέριος Αυγενάκης.

Οι ομιλητές

Τέλος, στην κατηγορία των ομιλητών, πρώτος έρχεται ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δείχνοντας έτσι ότι ήταν από τους υπουργούς που απαντούσαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αποδεικνύοντας έτσι ότι σέβεται το ρόλο του βουλευτή.
Δεύτερος είναι ο Νότης Μαριάς Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και την τριάδα συμπληρώνει ο βουλευτής Επικρατείας της Χ.Α Χρήστος Παππάς.
Σε αυτή την κατηγορία θα συμπληρώσουμε και δύο υπουργούς ,ο ένα είναι ο νυν (εξωκοινοβουλευτικός) υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, και την πεντάδα κλείνει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος. Επισημάναμε τους δύο τελευταίους υπουργούς για αν δείξουμε ότι υπήρχαν υπουργοί, πάρα την μεγαλύτερη πλειονότητα, οι οποίοι απαντούσαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους ασκούσαν οι βουλευτές.

Περισσότερο πολιτικό ρεπορτάζ στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί
Keywords
Τυχαία Θέματα