Μία στις δύο επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της

Οι μισθοί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα μπορεί να έχουν «παγώσει», ωστόσο ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν οι καθυστερήσεις καταβολής των μισθών, καθώς μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις συνεχίζει να πληρώνει κανονικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι υπόκεινται καθυστέρηση, πέραν του ενός μήνα στην καταβολή του μισθού τους, όπως αναφέρουν τα στοιχεία.

Το φαινόμενο αυτό πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού τον τελευταίο χρόνο οι καθυστερήσεις

διπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει το «Βήμα», ενώ όπως προκύπτει οι επιχειρήσεις οφείλουν αποδοχές έξι μηνών, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα που ήταν τρεις μήνες.

Τα κρούσματα αυτά μάλιστα πληθαίνουν και η καθυστέρηση φτάνει ή ξεπερνά ακόμη και τον ένα χρόνο.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί μετά από τον τετραετή κύκλο των περικοπών, δείχνει ότι όσοι διατήρησαν την εργασία τους είδαν το μισθό τους να μειώνεται έως και 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και αν συνυπολογιστούν οι καταργήσεις επιδομάτων, οι περικοπές αγγίζουν το 35-40%.

Στα όρια των κατώτατων μισθών 586,08 ευρώ ή 510,95 ευρώ, αν πρόκειται για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, κινούνται οι αμοιβές για όσους προσελήφθησαν αυτό το διάστημα.

The post Μία στις δύο επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα