Μέτρα με συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών

Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πύλου πραγματοποίησε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη για τον εορτασμό του δεκαπενταύγουστου. Ο πρωθυπουργός από την πόλη της Μεσσηνίας κάλεσε όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεραστεί η κρίση.

Επεσήμανε δε πως, μόλις η λίστα με τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ είναι έτοιμη θα δοθεί στα χέρια των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, για να τη μελετήσουν και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Κατά την συνάντηση του με τον Δήμαρχο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη. Και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά
«Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε».
Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει σειρά επαφών με τους ευρωπαίους εταίρους του. Αρχικά, στις 22 Αυγούστου έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μάλιστα η φημολογία που επικρατούσε το τελευταίο 24ωρο για έκτακτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 20 Αυγούστου, διαψεύστηκε  από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ο κ Σαμαράς θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα