Μετά τον αγιασμό απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι καθηγητές

Σε κλίμα έντασης και με κινητοποιήσεις και ξεκινάει το νέο σχολικό έτος. Η μεγάλη κινητοποίηση ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου, με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Η μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ ολοκληρώθηκε στις περίπου 10 το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) είχε στείλει επιστολή στους γονείς και ζητούσε τη συμπαράστασή τους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών καλούν σε συστράτευση τους γονείς «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει

όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».

Στην επιστολή της, η ΟΛΜΕ ενημερώνει τους μαθητές ότι θα «ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και της δικιάς σου».

«Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και καταλήγουν: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!».

Keywords
Τυχαία Θέματα