Μετά την έκθεση της τρόικας η επόμενη δόση

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πάρουμε την επόμενη  δόση αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι επιθεωρητές της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους έως τα μέσα του μήνα.

«Αν γίνουν όλα αυτά και ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 14 Σεπτεμβρίου, με αυτό το χρονοδιάγραμμα δουλεύουμε, σε αυτό έχουμε

συμφωνήσει με τους εταίρους μας όταν ήταν στην Ελλάδα, προφανώς η δόση, αν είναι θετική η έκθεση που προσδοκούμε να είναι, θα έρθει αμέσως μετά», διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για το εάν αναμένει η δόση να εκταμιευθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, απάντησε: «Αμέσως μετά σημαίνει ότι αν είναι θετική η έκθεση, νομίζω ότι ανοίγει ο δρόμος για να γίνει αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε την Τετάρτη ότι οι ελεγκτές της τρόικας θα παραμείνουν στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει την επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ πριν από τον Οκτώβριο.

Οι ελεγκτές των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας «θα παραμείνουν στη χώρα όλο το Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να παρουσιάσουν την έκθεσή τους στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) τον Οκτώβριο, να παρουσιάσουν τα συμφωνημένα μέτρα, ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα