Μετ’ εμποδίων στην Βουλή η δικογραφία για το μνημόνιο

Κωλύματα στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει την εισαγωγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης έρχονται στο προσκήνιο καθώς η δικομματική κυβέρνηση φαίνεται να αρνείται τη σύστασή της.
Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ

και πιθανότατα ορισμένοι εκ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Ολομέλεια της Βουλής συζητα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής για την οικονομία, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία θα κρατήσει χαμηλούς τόνους, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει από την συζήτηση. Τον ρόλο του εισηγητή θα αναλάβει ο κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι» στην πρόταση θα πουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να υπερασπίζεται την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πως στο ΔΝΤ υπήρχε η πεποίθηση πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής ανάταξης, που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα, ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα