Μέσω ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις στην Βουλή

Το ΑΣΕΠ θα έχει πλέον λόγο για την πλήρωση των κενών θέσεων που προκύπτουν στο πολυπληθές προσωπικό που υπάγεται απευθείας στον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής.

Πρόκειται για μια παλιά ιστορία που έχει αφήσει, δυστυχώς, αρνητικές μνήμες καθώς οι διάφοροι Πρόεδροι της Βουλής είχαν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν απευθείας και σύμφωνα με την κρίση τους ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά …ογδόντα πέντε (85) υπαλλήλους

διαφόρων ειδικοτήτων: από ειδικούς επιστήμονες (2) και δημοσιογράφους (8), έως τεχνικούς (25), εργάτες (5), επιμελητές (30) και καθαρίστριες (15).

Βέβαια, αυτοί οι υπάλληλοι δεν άλλαζαν κάθε φορά που άλλαζε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος, πάντως, είχε το δικαίωμα εφ’ όσον δεν είχε συμπληρωθεί ο αριθμός και των 85, να προσλαμβάνει και αυτός κάποιους. Τώρα μπαίνει τέλος σε αυτή την “φάμπρικα” αφού για κάθε πλήρωση κενής θέσης θα αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ.

Η τροποποίηση αυτή περιλαμβάνεται στις προτάσεις που κατέθεσε ο Β. Μεϊμαράκης και αφορούν τον “κρυφό” Κανονισμό της Βουλής, που δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Σε αυτές τις τροποποιήσεις περιλαμβάνεται και η δυνατότητα που δίνεται στους αποσπασμένους υπαλλήλους στην Βουλή να υπόκεινται -όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Βουλής- σε αξιολόγηση.

Πρόκειται για 45 αποσπασμένους από υπουργεία που τώρα θα αξιλογούνται από την Βουλή και θα μοριοδοτούνται αναλόγως, κάτι που θα κρίνει τελικώς και εάν θα κινδυνεύσουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα που θα εφαρμοστεί στην υπηρεσία από την οποία προέρχονται.

The post Μέσω ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις στην Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα