Μέρκελ-Ολάντ-Κάμερον: Τα μάτια στραμμένα στο 2013

Μετά το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής, όλοι παραπέμπουν για την επόμενη Σύνοδο, στις αρχές του 2013.

Αναλυτικά, οι Μέρκελ, Ολάντ και Κάμερον είπαν τα εξής:

«Σε αυτό τον γύρο των συνομιλιών δεν θα καταλήξουμε εκεί που θέλουμε. Αυτό είναι μια ομόφωνη απόφαση. Για το ναυάγιο δεν ευθύνεται μόνο μια χώρα», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Δε θα ήταν δραματικό αν σήμερα κάναμε μόνο το πρώτο βήμα. Νομίζω ότι οι θέσεις είναι ακόμη μακριά η μία από την άλλη και αν χρειαστούμε δεύτερο γύρο θα χρειαστούμε

χρόνο για να το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Μελετήσαμε τις προτάσεις που κατέθεσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δεν είναι όμως κάτι δραματικό το ότι δεν καταλήξαμε σε αποτέλεσμα», επισήμανε ακόμα η Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την επιθυμία του να καταλήξει η ΕΕ σε ένα «προϋπολογισμό συνοχής» με σωστή κατανομή των κονδυλίων, χρόνο για διαπραγματεύσεις και οριστική συμφωνία σε ένα δεύτερο συμβούλιο (που ήδη έχει προσδιοριστεί για τις αρχές του 2013).

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τόνισε : «Δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος. Είναι πρόβλημα το ότι δεν έχει γίνει πρόοδος στον περιορισμό προτάσεων για επιπλέον δαπάνες».

«Δεν είναι δυνατόν την ώρα που οι εθνικές κυβερνήσεις περιορίζουν τις δαπάνες στις χώρες τους να αυξάνονται οι δαπάνες της ΕΕ», πρόσθεσε και δήλωσε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν δεν ικανοποίησαν σχεδόν καμία χώρα της ΕΕ, ούτε τη χώρα του αλλά ούτε και τη Γερμανία.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα