Μέρκελ: Δεν είναι αργά για πολιτική λύση στην Ουκρανία

Πίστη για μία πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση, παρά τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ του Πούτιν και της Δύσης όσον αφορά την Κριμαία, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Η Μέρκελ, έχει προτείνει στον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, να σταλεί μία «αποστολή εξακρίβωσης γεγονότων», στην ουκρανική περιοχή

της Κριμαίας, τον έλεγχο της οποίας ανέλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο εκρπόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε πως «Ακόμη δεν είναι αργά για να επιλυθεί η κρίση με πολιτικά μέσα» και κάλεσε τη Μόσχα να «φύγει» από τη λογική της μετακίνησης στρατευμάτων.

Επίσης ο Ζάιμπερτ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει εντελώς διαφορετική άποψη για την κατάσταση και τα γεγονότα στην Κριμαία από την γερμανική κυβέρνηση και τους δυτικούς εταίρους μας».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στο ουκρανικό έδαφος είναι απαράδεκτες και πρόσθεσε ότι η διεθνής διπλωματία θα πρέπει να επικρατήσει ώστε να επιλυθεί η κρίση.

«Η χρήση διπλωματίας για την επίλυση κρίσεων δεν είναι αδυναμία. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μην πέσουμε στην άβυσσο της στρατιωτικής κλιμάκωσης» δήλωσε ο Σταϊνμάγερ στους δημοσιογράφους, εν όψει της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με θέμα την ουκρανική κρίση.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ανέφερε την αποστολή μιας ομάδας εξακρίβωσης των γεγονότων, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στην Ουκρανία ως μία πρώτη απάντηση.

«Εξετάζουμε το αν θα ήταν πιο λογικό να υπάρξει διαφάνεια για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, αντί να βασιζόμαστε σε φήμες», τόνισε.

The post Μέρκελ: Δεν είναι αργά για πολιτική λύση στην Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα