Μεντβέντεφ: Θα συνεργαστούμε με την Ουκρανία όταν δεν θα είναι… σφουγγαρόπανο

«Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική, να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του». Με την χαρακτηριστική αυτή φράση, σχολίασε ο ρώσος Πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και τις πολύνεκρες διαδηλώσεις.

Απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι όσα συμβαίνουν υποκινούνται από τη Ρωσία,

ο κ. Μεντβέντεφ είπε χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία θα έχει πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία, μόνον όταν η νόμιμη ηγεσία της θα είναι σε “φόρμα”», όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ουκρανούς εταίρους μας σε όλους τους τομείς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε. Αλλά την ίδια στιγμή, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εταίροι μας να είναι σε φόρμα και οι αρχές της Ουκρανίας να είναι νόμιμες και αποτελεσματικές».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας υπογραμμίζει ότι δε θα συνεργαστεί με την Ουκρανία, παρά μόνο εάν γίνει μια εξουσία που υπερασπίζεται «τα συμφέροντα του κράτους».

The post Μεντβέντεφ: Θα συνεργαστούμε με την Ουκρανία όταν δεν θα είναι… σφουγγαρόπανο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα