«Μεμονωμένο γεγονός ο πρωινός σεισμός του Πικερμίου»

Μεμονωμένο γεγονός χαρακτηρίζει μιλώντας στο protothema.gr ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, τον πρωινό σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρόπουλο το συγκεκριμένο ρήγμα δεν φαίνεται να έχει τη δυναμική για σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους και ο πρωινός σεισμός

εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικότητας της περιοχής. «Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το φαινόμενο με τη δέουσα προσοχή» προσθέτει ο κ. Μακρόπουλος καθώς, όπως λέει, με τις 24ωρες βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα «παρακολουθούμε και την παραμικρή σεισμική “ανάσα” στην επικράτεια».

Ο κ. Μακρόπουλος υπενθυμίζει εξάλλου ότι το συγκεκριμένο μικρό ρήγμα είχε ξαναδώσει παρόμοιου μεγέθους σεισμό το 2005.

Σε ερώτηση τέλος για το ποια είναι η περιοχή στην οποία παρατηρείται η εντονότερη σεισμική δραστηριότητα αυτή την περίοδο στην ελληνική επικράτεια ο κ. Μακρόπουλος απαντά ότι αυτή βρίσκεται στο Αίγιο καθώς από τις 21 Μαΐου έχουν καταγραφεί περισσότερες από 400 σεισμικες δονήσεις με τη μεγαλύτερη να είναι μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πέντε φορητοί σεισμογράφοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα