Μειωμένα κατά 20% τα τουριστικά πακέτα το 2013

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης σε συνέντευξη τύπου για το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί από 16-19 Μαΐου στο λιμάνι της πόλης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τιμή των τουριστικών πακέτων που θα προσφερθούν φέτος θα είναι μειωμένη κατά 20% σε σχέση με προηγούμενα έτη.

«Τα πακέτα θα είναι τέτοια που οι Έλληνες θα μπορούν να τα πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης

διευκρινίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, η απήχηση που θα έχουν στον καταναλωτή τα δελεαστικά τουριστικά πακέτα, θα φανεί μετά τον Οκτώβριο, όταν θα γίνει η αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν 65 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν το τουριστικό προϊόν τους, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να προγραμματίσουν οικονομικές διακοπές, αξιοποιώντας τα ελκυστικά προγράμματα και πακέτα διακοπών.

Μεταξύ των εκθετών, οι 40 είναι ιδιώτες (τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κτλ) και οι υπόλοιποι επιμελητήρια, περιφέρειες, δήμοι και αναπτυξιακές εταιρείες. Εκθεσιακές συμμετοχές υπάρχουν και από τις χώρες Σερβία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα