Με τον Αιγύπτιο ομόλογο του συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Αίγυπτο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο συνομιλιών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Sedki Sobhy στο Κάιρο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Adly Mansour και συναντήθηκε με τον υποψήφιο Πρόεδρο

της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, πρώην Υπουργό Άμυνας και αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Aρχιστράτηγο Abdel Fattah El-Sisi.

Στις συνομιλίες που είχε με τους Αιγύπτιους αξιωματούχους, η αιγυπτιακή πλευρά δεσμεύτηκε σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει στην δημιουργία μιας Αιγύπτου ανοιχτής στον κόσμο με σεβασμό στο κράτος δικαίου. Έγιναν ακόμη αναφορές σε θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης που δημιουργούν αστάθεια στην περιοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε στον κ. Mansour εκ νέου τις διαβεβαιώσεις για την υποστηρικτική στάση που τηρεί η Ελλάδα προς την Αίγυπτο και προς τη βούληση του λαού της και του μετέφερε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα και ασκεί μια φιλειρηνική πολιτική. Είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και της ατλαντικής συμμαχίας. Είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Και αυτό το ρόλο θέλουμε να τον μοιραστούμε με την Αίγυπτο. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος που αναλογεί στην εποχή μας στην ωραία, μεγάλη και ισχυρή σας χώρα. Από κοινού πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση κάθε απειλής των δημοκρατικών μας θεσμών, των πολιτισμικών και οικονομικών μας κατακτήσεων.»

Ο κ. Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Αίγυπτο, δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Υπουργό Άμυνας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχα ιδιωτική συνάντηση με τον Στρατάρχη Αλ Σίσι, υποψήφιο στις επερχόμενες προεδρικές στην Αίγυπτο, όλους δηλαδή εκείνους που πρωταγωνιστούν στις προσπάθειες εξόδου της Αιγύπτου από την κρίση τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις αλλαγές που πραγματοποιούνται και προς την κατεύθυνση αυτή. Χαιρετίζουμε τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Μαΐου, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην πολιτική σταθεροποίηση της χώρας, με την ελεύθερη πολιτική βούληση του αιγυπτιακού λαού, προς όφελος της σταθερότητας, της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή μας».

Η Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου παρέθεσε δείπνο στον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό του ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

The post Με τον Αιγύπτιο ομόλογο του συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα