Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες-Στις 19:00 το κρίσιμο Eurogroup

Στη Βρυξέλλες θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με τους εταίρους για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου,

Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε νωρίς το πρωί για τις Βρυξέλλες, για τη συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 19.00 το απόγευμα ενώ εκεί βρίσκεται από το Σάββατο και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή που σημειώθηκε χθες, οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του ΔΝΤ που εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της απόφασης που εφαρμόστηκε στη Λαϊκή, ώστε στη συνέχεια να γίνει συγχώνευση των υγιών τμημάτων των δύο τραπεζών.

Από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία πρώτοι αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας και ακολούθησαν οι πολιτικοί αρχηγοί χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά» δήλωσε στις 2:15 τα ξημερώματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, δίνοντας το στίγμα της δραματικής κατάστασης.

Μετά το χθεσινό ολονύκτιο θρίλερ, τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, στο έκτακτο Eurogroup και στην τελευταία μάχη για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας αφού μετά την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα “παγώνει” τη ρευστότητα προς τις κυπριακές τράπεζες.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πλαισιώνει ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών από τους κ.κ. Γιώργο Συρίχα, Αντρέα Τρόκκο και Γιώργο Παντελή. Ο Πρόεδρος έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα