Με το ένα πόδι εκτός η Έλλη…

Μπορεί η ΕΡΤ να ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες ότι η Έλλη Στάη θα συνεχίσει να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την εβδομαδιαία εκπομπή της, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Για την ακρίβεια, αυτός που αποφασίζει αν η Έλλη Στάη θα παραμείνει στην ΕΡΤ, είναι ο…Γιάννης Στουρνάρας!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε στην ΕΡΤ ότι θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των συμβάσεων

του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων κατά τρεις (3) και από 17 να φτάσει στις δεκατέσσερις.

Στην ΕΡΤ, έχουν καλύψει όλες τις θέσεις ΠΕΘ- δεν είχαν την προνοητικότητα να κρατήσουν «καβάντζα». Την τελευταία θέση, αν δεν με απατά η μνήμη μου την κατέλαβε η Βούλα Κεχαγιά.

Ταυτοχρόνως με τη λήξη της σύμβασης της Στάη, λήγουν άλλες δύο συμβάσεις ΠΕΘ- έτσι θα φτάσουν αισίως στον μαγικό αριθμό «14» που ζητάει και ο Στουρνάρας.

Οπότε, δεν υπάρχει θέση για την επαναπρόσληψη της Στάη!

Εδώ και κάποιες μέρες που το κατάλαβε, η διοίκηση της ΕΡΤ, τρέχει και δεν φτάνει. Λύση όμως- τουλάχιστον ως χθες το βράδυ, δεν έχει βρεθεί, καθώς ο Στουρνάρας εμφανίζεται προσώρας αμετακίνητος.

Λύση δεν έχει βρεθεί (μέχρι στιγμής) και για τους 74 συμβασιούχους δημοσιογράφους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος της εβδομάδας.

Η σχετική τροπολογία που έχει καταρτιστεί δεν γίνεται αποδεκτή- παρά τα περί του αντιθέτου που λέει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ, από τον Αντώνη Μανιτάκη και τον γγ του υπουργείου του Δημήτρη Στεφάνου.

Αν τελικά καμφθούν, 74 δημοσιογράφοι και άλλοι 190 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, θα γλυτώσουν την ανεργία.

πηγή: newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα