Ασύλληπτο: Με… νόμο θα προστατεύονται οι βιαστές στο Αφγανιστάν!

Αντιδράσεις προκαλεί ο νόμος που θα προστατεύει τους βιαστές , αφού οι άνδρες στο Αφγανιστάν θα μπορούν να συνεχίζουν τη δράση τους κακοποιώντας γυναίκες, εφόσον επικυρωθεί σχετικό νομοσχέδιο από τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί μάλιστα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, απαγορεύει στους εισαγγελείς να ανακρίνουν

συγγενείς οποιουδήποτε κατηγορουμένου για εγκλήματα σε βάρος γυναικών.

Σύμφωνα με το νόμο ο δράστης θα προστατεύεται, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη και απροστάτευτη τη γυναίκα που έχει κακοποιηθεί, καθώς τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σημειώνονται μέσα στην οικογένεια του θύματος.

Η διευθύντρια της ομάδας Γυναίκες για τις Αφγανές Γυναίκες, Μανίζα Ναντέρι αναφέρει σχετικά με το νόμο αυτό: «Πρόκειται για κοροϊδία. Θα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν δίκες για υποθέσεις βίας σε βάρος γυναικών. Οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι θα δε θα δικαιωθούν».

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντιδρά στην εφαρμογή του νόμου, υποστηρίζοντας ότι: «Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα καταστήσει τη δίωξη των προσώπων που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα εξαιρετικά δύσκολη».

Παράλληλα, η Σελάι Γκαφάρ διευθύντρια ασύλου που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες και παιδιά του Αφγανιστάν τονίζει ότι θα πρέπει να πιέσουν αρκετά έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος, όπως το 2009, όπου η καμπάνια της ομάδας της κατάφερε να ασκήσει πίεση στον Καρζάι να αλλάξει το νόμο που όριζε τον βιασμό της γυναίκας από τον σύζυγό της ως δικαίωμά του, δηλώνοντας: «Θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο να μην επικυρώσει το νόμο αν δεν αλλάξει. Θα ασκήσουμε πίεση».

The post Ασύλληπτο: Με… νόμο θα προστατεύονται οι βιαστές στο Αφγανιστάν! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα