Με δορυφόρο σώζει ζωές ο Κλούνει στο Σουδάν!

Ήρθε η στιγμή το εκτόπλασμα του Τζορτζ Κλούνει να απλωθεί και στο διάστημα. Ο γοητευτικός γκριζομάλλης ηθοποιός, ο οποίος στην ταινία «Gravity» που άνοιξε το Φεστιβάλ Βενετίας υποδύεται έναν αστροναύτη αποκομμένο στο Διάστημα, αξιοποιεί τη διαστημική τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία και τη μετατρέπει σε όπλο κατά των συρράξεων στο Σουδάν με σκοπό να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, o,τι κερδίζει από τις γνωστές διαφημίσεις εσπρέσο ο ηθοποιός το επενδύει σε ανθρωπιστικο σκοπό.

Δηλαδή, είναι χορηγός δορυφόρου με τον οποίο παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο τα σύνορα του Σουδάν, τα οποία παραβιάζουν κατά κόρον ένοπλες ομάδες ανταρτών που σκορπούν τον θάνατο. Ώς τώρα το σύστημα αυτό έχει αποδώσει.

«Είναι ανέλπιστα επιτυχημένο σχέδιο. Οι επιθέσεις έχουν περιοριστεί μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν υπάρχουν σύννεφα. Αλλά θα το ξεπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο. Θα εξοπλίσουμε τον δορυφόρο με κάμερες υπερύθρων», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία. Μάλιστα, στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφου απάντησε χιουμοριστικά «πρόσεχε γιατί παρακολουθώ κι εσένα, φιλαράκο».

Ο Κλούνι χρόνια τώρα πρωτοστατεί για ειρήνη στο Νταρφούρ και μάλιστα πριν από έναν χρόνο είχε συλληφθεί επειδή διαδήλωνε έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσιγκτον. Στη φετινή Mόστρα της Βενετίας έφθασε οδικώς με ένα λεωφορείο γεμάτο φίλους και συνεργάτες του, ανάμεσά τους και η συμπρωταγωνίστριά του Σάντρα Μπούλοκ με τον τριών ετών γιο της.

Ο 52χρονος ηθοποιός δήλωσε ότι εμπνεύστηκε το σχέδιο παρακολούθησης των συνόρων του Σουδάν από τους παπαράτσι. «Δεν θα μπορούσα να γίνω κι εγώ ένας παπαράτσο με 400άρη φακό που θα αναρτώ τις φωτογραφίες μου στο Διαδίκτυο;» είχε αναρωτηθεί τον Οκτώβριο του 2010 σε ένα από τα ταξίδια του στο Σουδάν.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, με τον Τζον Πρέντεργαστ, συνιδρυτή του Enough Project, του φορέα – με έδρα την Ουάσιγκτον – που αγωνίζεται για τον τερματισμό της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, έδωσαν στη δημοσιότητα ντοκουμέντα που άντλησαν από την εφαρμογή του Satelite Sentinel Project (σαν να λέμε του διαστημικού βιγλάτορα) με επιθέσεις, εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας και ομαδικούς τάφους στο Σουδάν.

«Το νόημα ήταν να αυξήσουμε την πίεσή μας στην περιοχή. Αλλά στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας δεν σημαίνει ότι όλα σταματούν. Απλώς δυσκολεύουμε τη ζωή στα αντάρτικα σώματα. Αυτή είναι η δουλειά μας», είχε δηλώσει προσφάτως ο Κλούνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα