Με «δώρα» και γκρίνιες η ομιλία Στυλιανίδη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, από το βήμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, προχώρησε στα «δώρα» της κυβέρνησης σύμφωνα με την aftodioikisi.gr.

«Καταργούμε το ασυμβίβαστο των Δημάρχων προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι εξετάζεται η πρόταση της ΚΕΔΕ

για την άρση του ασυμβίβαστου, αλλά και η επαναφορά του διευθυντικού δικαιώματος στο δήμαρχο, ώστε να μπορεί να αποφασίζει μετακινήσεις υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Προωθούμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση σε συμφωνία με τον ΑΣΕΠ με την οποία, για όσο καιρό διαρκούν οι ανωτέρω περιορισμοί στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, οι ΟΤΑ θα μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου ακόμα και για ειδικότητες των οποίων αντίστοιχες θέσεις (μόνιμες, ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου) προβλέπονται στους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας ή κανονισμούς λειτουργίας τους.

«Πέραν από τον έγκαιρο προγραμματισμό των προσλήψεων συμβασιούχων για το επόμενο έτος σχεδιάζουμε την απλοποίηση της διαδικασίας προκειμένου οι Δήμοι έγκαιρα να μπορούν να έχουν το απαραίτητο προσωπικό τόσο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες όσο και για τις υπόλοιπες δομές τους», πρόσθεσε.

Τέλος, υποστήριξε το θεσμό του Παρατηρητηρίου, λέγοντας:

«Θεσμοθετήσαμε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειαςτων ΟΤΑ, προκειμένου να συστηματοποιήσουμε την παρακολούθηση των εσόδων και των δαπανών των ΟΤΑ με στόχο,όχι την επιτροπεία ή την κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς τους, αλλά την υποβοήθηση του έργου τους, τις στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων αλλά και στην δυνατότητα οι ίδιοι να μπορούν να αυξομειώσουν το Τέλος Παρεπιδημούντων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο,ενισχύοντας την οικονομική τους αυτοτέλεια».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα