Με 153 «ναι σε όλα», εγκρίθηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Νόμος του κράτους είναι και με τη βούλα πλέον ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και απολύσεις στον δημόσιο τομέα. «Ναι σε όλα» τα άρθρα ψήφισαν 153 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ με 152 «ναι» πέρασε το άρθρο 81 για τη δημοτική αστυνομία.

Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές, ενώ τα άρθρα 14 και 30 έγιναν δεκτά με 168 και 157 ψήφους αντίστοιχα. Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη

και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ («έχασε» τη μητέρα του και βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος είπε «ΝΑΙ» στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, εκτός από το άρθρο 81 (σ.σ. για τη δημοτική αστυνομία) το οποίο και καταψήφισε τελικά!

Η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ήταν το πρώτο κρίσιμο crash test της δικομματικής κυβέρνησης, καθώς αρκετοί βουλευτές όλες αυτές τις ημέρες φαίνονταν να είναι στα κάγκελα, με αποτέλεσμα να γίνουν δεκάδες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ψήφιση ήταν το πρώτο σκέλος. Το αποφασιστικό βήμα είναι η εφαρμογή των όσων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο και ιδίως το μέτρο της κινητικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα