Μαυραγάνης: Υπάρχει πρόθεση να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές

Από τη συμπρωτεύουσα όπου βρίσκεται ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης για να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων από τη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε πως η κυβέρνηση, έχει την πρόθεση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως γίνεται συζήτηση να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές από το 26% που είναι σήμερα στο 20% και στο μέλλον, να φτάσει στο 15%.

Επίσης δήλωσε πως το νέο σύστημα πληρωμής του ΦΠΑ, θα αρχίσει

να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο φθινόπωρο και θα αποτελεί μια «ανάσα» για την ρευστότητα των επενδύσεων.

Ενώ μίλησε και για βήματα που έχουν γίνει στο μέτωπο του εκσυγχρονισμού της φορολογικής νομοθεσίας, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι εκπρόσωποι των συνδέσμων από την πλευρά τους, των επιμελητηρίων και των άλλων παραγωγικών φορέων, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη φυγή επιχειρήσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, την περιορισμένη ρευστότητα, ενώ ζήτησαν την επέκταση του συμψηφισμού των οφειλών, μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών. Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό, που όπως είπε, δέχονται οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της διακίνησης προϊόντων, χωρίς νόμιμα παραστατικά από τη Βουλγαρία.

The post Μαυραγάνης: Υπάρχει πρόθεση να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα