Μαθήματα ανταγωνιστικότητας από τον κ Παγκαλο

Μαθήματα ανταγωνιστικότητας κι επιχειρηματικότητας παραδίδει ο όρων υπουργός, Θ. Παγκαλος με άρθρο του στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ.

Στο άρθρο με τίτλο «καλή χρόνια;» αναφέρει πως: «Είναι ντροπή για την κοινωνία μας και ομολογία αποτυχίας του πολιτικού μας συστήματος να απλοποιούνται διαδικασίες και να απελευθερώνονται τομείς παραγωγικής δραστηριότητας ως αποτέλεσμα εξωγενών παρεμβάσεων και πιέσεων.

Τα «μνημόνια» αποτελούν –

δεν διστάζω να το επαναλάβω – ιστορική ευκαιρία για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για την πατρίδα μας, αρκεί οι σημερινές ηγεσίες να καταφέρουν να εμπνεύσουν και να διαφωτίσουν τον μέσο πολίτη προς τη σωστή κατεύθυνση: μιας σύγχρονης, ανοιχτής και ανταγωνιστικής κοινωνίας με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη».

Παράλληλα «συμβουλεύει» την κυβέρνηση να επικεντρώσει την προσοχή της στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς που μαστίζονται ακόμη από τη νοοτροπία του παρελθόντος και τις δομές που δημιούργησε ο συνδυασμός φαυλοκρατίας, διαφθοράς, οργανωμένων συντεχνιών και πελατειακής ψηφοθηρίας.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που με την επί σειρά ετών κοινοβουλευτική του παρουσία στιγμάτισε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης κάνει λόγο για «νοοτροπία του παρελθόντος, για διαφθορά και ψηφοθηρικά».

Αλήθεια ποιος καλλιέργησε αυτή τη νοοτροπία άραγε;

Α.Κ.

The post Μαθήματα ανταγωνιστικότητας από τον κ Παγκαλο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα