Μας την «έπεσαν» Κυριακάτικα Ρώσοι-Γερμανοί-Αμερικάνοι!

του Γιάννη Ντάσκα

Σημειώστε τρεις κινήσεις των δυνάμεων που διεκδικούν ρόλο προστάτιδος (και ως ένα βαθμό έχουν…) της Ελλάδας.

Εκ μέρους της Γερμανίας ομιλούν οι κ.κ., Ασμουσεν και Ετιγκερ.Ο ένας λέει πράσινο,ο άλλος κόκκινο ώστε όλα να είναι μπερδεμένα μέχρι τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο Ασμουσεν λέει οτι καλούτσικα τα πήγαμε δεν θα γίνει κούρεμα του

χρέους που όπως ΠΑΝΤΑ με κάθε προστάτιδα δύναμη προς τα πάνω πάει και μας συνιστά να μη γκρεμίσουμε όσα με μέτρα και θυσίες χτίσαμε.

Να κρατήσουμε σφιγμένο το ζωνάρι.

Ο άλλος λέει ότι πρέπει να γίνει κούρεμα γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει κι άλλο σφιγμενο το ζωναρι.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.Τη θέση του Ολλανδού (και μάλλον γερμανόφιλου Τράα) παίρνει ο Αμερικανός Γουές Μακ Γκρού ,ο οποίος είναι απόφοιτος του “Ανατόλια” Θεσσαλονίκης και ομιλεί και ελληνικά.

Προφανώς θα κάνει ακριβώς τα αντίθετα απο όσα οι Γερμανοί θέλουν και απο τον Τράα ,παρότι συμφωνούν οτι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στον τομέα της φοροδιαφυγής και της Δημόσιας Διοίκησης και των δημοσίων έργων,όπου γίνεται το πάρτι των εθνικών εργολάβων και των κυκλωμάτων της Υγείας.

Ο Μακ Γκρού σίγουρα θα δημιουργήσει αναχώματα αν οι Γερμανοι δεν κάνουν τη στροφή που αναμένεται μετά τις γερμανικές εκλογές.Για τους δικούς τους λόγους κινούνται οι Γερμανοί αλλά ως ένα βαθμό μας συμφέρουν τα αναχώματα στους Γερμανούς.

Ο Πούτιν διεκδικεί τα δικά του στην περιοχή απο τη Συρία μέχρι ελληνικά φιλέτα,όπως ο ΔΕΠΑ,τα τρένα,το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως αντίβαρο στους Κινέζους και αγκυροβόλια στην Αλεξανδρούπολη “για να ελέγχεται πιο καλά η Τουρκία”Οι Αμερικανοί ζητούν απο τον Πούτιν βοήθεια στη Συρία και στο Ιράν.Δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα.Και ο Πούτιν για να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα ,η οποία γέμισε Ρώσους τουρίστες έκανε το γνωστό “άδειασμα” στον Ιβάν Σαβίδη τον μεγαλοεπενδυτή στη Θεσσαλονίκη.

Εάν είναι πραγματικό άδειασμα θα φανεί απο τις κινήσεις του ομογενούς μεν ,αλλά φίλου του Πούτιν,επιχειρηματία.

Εάν το άδειασμα είναι “διπλωματικό” για να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα ο Σαββίδης(κάτι πολύ πιθανό) τότε έχουμε δρόμο ακόμα.Μην ακούτε τα περί ψυγείου στις ελληνορωσικές σχέσεις.Τώρα γίνονται τα παζάρια και καθένας πιέζει να πάρει όσα μπορεί παραπάνω από το “οικόπεδο γωνία” που λέγεται Ελλάδα.Να μας γυρίσει την πλάτη κάποιος εκ των τριών ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ γιατί δεν τον συμφέρει και οι “μεγάλοι” λειτουργούν ψυχρά και όχι συναισθηματικά στα συμφέροντά τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα