Μανιτάκης: δείχνει την έξοδο σε 11χιλ. δημοσίους υπαλλήλους

Πακέτο μέτρων για να μην ακολουθήσουν οριζόντιες περικοπές του προσωπικού του Δημοσίου, καταθέτει στην Τρόικα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκεύη.

Στο  πακέτο μέτρων κάνει αίσθηση το ενδεχόμενο απομάκρυνσης 11.000 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά των οποίων η επαγγελματική απόδοση δεν είναι η αποδεκτή

Δηλαδή πιο αναλυτικά περιλαμβάνονται:

1.)    Αυτοί  που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις υπηρεσίες τους

2.)    Αυτοί που κριθούν ακατάλληλοι βάσει

του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα  και

3.)    Οι επίορκοι

Επίσης υπάρχει η πρόταση για υπαγωγή σε διαθεσιμότητα μέρους του προσωπικού το οποίο απασχολείται στο δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων περισσότερων από 200 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, οι τροϊκανοί έδειξαν επιφυλακτικότητα , αλλά δεν επέμειναν στο θέμα των άμεσων απολύσεων.

Όπως δηλώνει το Υπουργίο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτά τα μλετρα θα οδηγήσουν σε μείωση των οργανικών μονάδων τουλάχιστον κατά 50% με αποτέλεσμα, την εξοικονόμηση δαπανών από περιορισμό λειτουργικών εξόδων και της κατάργησης θέσεων ευθύνης.

Οστόσο, το ακριβές μέγεθος των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση, από πλευράς υπουργείου, η τρόικα θα το εξετάσει σε επόμενη συνάντηση, καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα