Μαλαισία: Κινεζική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους

Την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους Boeing 777-200 που πραγματοποιούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο ανέλαβε μια άγνωστη κινεζική οργάνωση με την ονομασία «Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων».

Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση φέρεται πως έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε Κινέζους δημοσιογράφους στο οποίο υποστήριζε ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω στοιχεία για την πτήση MH370.

Στη συνέχεια, αναφέρεται πως ο αποστολέας γράφει: «Εσείς σκοτώνετε έναν από

την ομάδα μας, τότε εμείς σκοτώνουμε 100 ως αντίποινα».

Παρόλα αυτά οι τοπικές αρχές της Μαλαισίας ισχυρίζονται πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποια αρρωστημένη φάρσα και επομένως ούτε η οργάνωση να υφίσταται, ούτε να κρύβεται κάποιο μέλος της πίσω από την υπόθεση του αεροσκάφους.

Αντιθέτως, λέγεται πως η επιστολή είχε σκοπό να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στους Ουιγούρους και τους Κινέζους Χαν, λίγες ημέρες από το αιματηρό περιστατικό με την επίθεση με μαχαίρι σε κινεζικό σιδηροδρομικό σταθμό, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε πως το email εστάλη από ανώνυμη υπηρεσία, η οποία είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας ερευνούν οι αρχές

The post Μαλαισία: Κινεζική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα