Μακελειό σε σιδηροδρομικό σταθμό – Μαχαιροβγάλτες σκότωσαν 29 ανθρώπους

Είκοσι εννιά νεκροί και περισσότεροι από 130 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης κατά των πολιτών στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα το βράδυ του Σαββάτου.

Οι κινεζικές αρχές κάνουν λόγο για «τρομοκρατική πράξη» που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Ουιγούρους αυτονομιστές.

Αρκετοί από τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τους τραυματίες δήλωσαν ότι οι δράστες ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, ντυμένοι στα μαύρα και εισέβαλαν στο σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ πρωτεύουσας της επαρχίας Γιουνάν, όπου χτυπούσαν όσους έβρισκαν μπροστά τους αδιακρίτως.

Ανάμεσα

στον αριθμό των θυμάτων είναι και τέσσερις από τους δράστες, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών.

Πάντως δεν έχει διευκρινιστεί από τις κινεζικές αρχές ακόμη ο ακριβής αριθμός των δραστών της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλείται τις τοπικές αρχές η αιματηρή επίθεση ήταν «μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση οργανωμένη και προμελετημένη» από «αγνώστους οπλισμένους με μαχαίρια».

Επιπλέον, λίγο αργότερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μετέδωσε ότι από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στον τόπο της επίθεσης φαίνεται ότι για το μακελειό ευθύνονται Ουιγούροι αυτονομιστές, μουσουλμάνοι τουρκικής προέλευσης οι οποίοι εκφράζουν αποσχιστικές τάσεις από την Κίνα, διότι αισθάνονται αποκλεισμένοι από το Πεκίνο που εμποδίζει την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και την διατήρηση του πολιτισμού τους.

Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειές των θυμάτων απέστειλε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ, ο οποίος ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση και οι δράστες να τιμωρηθούν «σύμφωνα με το νόμο».

The post Μακελειό σε σιδηροδρομικό σταθμό – Μαχαιροβγάλτες σκότωσαν 29 ανθρώπους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα