Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο-Δυο συλλήψεις για εμπρησμό σε Ωρωπό και Καπανδρίτι

«Ανοιχτό» παραμένει το πύρινο μέτωπο στη Θάσο, με τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη. Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες και 59 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.Η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. Για το λόγο αυτό έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τον καλύτερο

συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο περιφερειακός διοικητής ΑΜ-Θ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, ενώ οι πυρκαγιές στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και στο Κατσιμίδι Αττικής έχουν τεθεί από χθες υπό μερικό έλεγχο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μίλησε στον Real Fm για τη φωτιά στη Θάσο, τονίζοντας πως έχουν καεί 5.000 στρέμματα δάσους.

Σύλληψη 56χρονου για εμπρησμό στο Κατσιμίδι Ωροπού

Στο μεταξύ, στα χέρια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ένας 56χρονος, που κατηγορείται για τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Κατσιμίδι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Αθηνών με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Χειροπέδες σε 67χρονο για απόπειρα εμπρησμού στο Καπανδρίτι

Ακόμα μια σύλληψη σημειώθηκε, αυτή τη φορά ενός 67χρονου λίγο μετά τα μεσάνυχτα από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής για απόπειρα εμπρησμού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο Καπανδρίτι.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπιτόνια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Μάλιστα, εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα