Λύση εντός ημέρας ψάχνει ο Σαμαράς

Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης «με τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» θα επιδιώξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξαντλήσει

κάθε περιθώριο να σχηματιστεί κυβέρνηση ακόμη και εντός της ημέρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς θα αρχίσει τον κύκλο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 2:00 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στις 6:00 το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Στους στενούς του συνεργάτες έχει διαμηνύσει  ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και η νέα κυβέρνηση πρέπει να “τρέξει” για να δώσει λύσειςΕντός της ημέρας θα έχει τις πρώτες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους για να δημιουργηθεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας.«Ποιος θα πάρει το ρίσκο αυτή την φορά για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης» έλεγαν στελέχη στην Συγγρού, τα οποία με τον τρόπο αυτό εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η χώρα θα κυβερνηθεί.Ωστόσο πολλά ίσως να είχαν ξεκαθαρίσει από χθες το βράδυ καθώς στην Συγγρού περίμεναν μια δεύτερη δήλωση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει η Ιπποκράτους αλλά τελικά δεν έγινε με αποτέλεσμα να φρενάρει τις όποιες εξελίξεις.Ποιοι θα συμμετέχουν

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι στη νέα κυβέρνηση χωρούν όλα τα κόμματα τα οποία επιθυμούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί με την ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.Ωστόσο με τον Πάνο Καμμένο τα περιθώρια συνεργασίας είναι ελάχιστα.Ο πρωθυπουργόςΣτο ερώτημα ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός ο κ. κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.Ωστόσο αυτή την άποψη δεν φαίνεται να συμμερίζονται απόλυτα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, αν και τα στελέχη των δύο κομμάτων διαμηνύουν ότι «δεν είναι αυτό το μείζον θέμα», δείχνοντας ότι βάζουν νερό στο κρασί τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα