Λονδίνο: Φωτιές άναψε η δολοφονία του στρατιώτη-Ανεξέλεγκτες οι ακροδεξιές ομάδες (ΦΩΤΟ)

«Αποκεφαλίζουν τους στρατιώτες μας στους δρόμους του Λονδίνου. Αυτό είναι το Ισλάμ» έλεγε ο επικεφαλής του EDL Τόμι Τόμπινσον ενώ η ομάδα του έκανε επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας αλλά και εναντίον οποιουδήποτε είχε μαύρο ή μελαψό δέρμα στην περιοχή.

Mόλις ανακοινώθηκε η δολοφονία του στρατιώτη από μουσουλμάνους μαχαιροβγάλτες ακτιβιστές στο Λονδίνο, η ακροδεξιά ομάδα English Defence League

κινητοποίησε περίπου 100 άτομα στο σημείο. Με κουκούλες στο πρόσωπο που έφεραν το σύμβολο του Αγίου Γεωργίου, οι ακροδεξιοί του EDL επιτέθηκαν εναντίον τζαμιών στο προάστιο Γούλγουιτς, όπου έγινε η δολοφονία.

Οι επιθέσεις νεαρών μουσουλμάνων της 7 Ιουλίου 2005 αλλά και το προχθεσινό ειδεχθές έγκλημα εναντίον βρετανού στρατιώτη ανέβασαν πάλι στα ύψη τα αντι-ισλαμικά αισθήματα της βρετανικής κοινής γνώμης. Ο Μίκαελ Κόλλινς, συγγραφέας βιβλίου για την ιστορία της εργατικής τάξης στην Μεγάλη Βρετανία αναφέρει ότι η πλειοψηφία των εργατών επωφελήθηκε από το οικονομικό μπουμ επί Θάτσερ-Μπλερ και εγκατέλειψε τα ιστορικά προάστια, όπως το Γούλγουιτς στο κέντρο του Λονδίνου. «Οι πρώην εργάτες που πέτυχαν επαγγελματικά τώρα ζουν στα προάστια του Εσσεξ και του Κεντ» υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

Ποιοι απέμειναν λοιπόν στο Γούλγουιτς; Μόνο οι λευκοί loosers, οι ανιδείκευτοι εργάτες και οι συνταξιούχοι. Αυτοί οι λευκοί συγκατοικούν δύσκολα σήμερα με τις μαύρες και ασιατικές μειονότητες που κυριαρχούν πλέον τις λαϊκές συνοικίες των μεγάλων βρετανικών πόλεων. Αυτή η ανάμειξη προκαλεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Το Γούλγουιτς φιλοξενεί επίσης τη στρατιωτική βάση στην οποία εργαζόταν ο άτυχος Βρετανός στρατιώτης ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια από τους δύο μουσουλμάνους τρομοκράτες. Η βασίλισσα Ελλισάβετ έχει ήδη διοργανώσει μια επίσκεψη σε αυτή τη στρατιωτική βάση στις 31 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα